Transparent
Julia tegner i sin lejlighed (aflang)

Kreative løsninger på 36 kvm

Oprettet 14 februar 2024

#bolig

Kreative løsninger på 36 kvm

Bare fordi, det er småt med antallet af kvadratmeter, behøver man ikke gå på kompromis med indretningen. Vi har besøgt Julia Christiansen, der læser Kommunikationsdesign på Designskolen. Hun fortæller, hvordan det er at flytte i en studielejlighed alene, og hvorfor hun helst ikke vil købe ting i IKEA.

Hvordan er det at bo selv?

Jeg var lidt bange for at flytte herud selv, fordi jeg aldrig havde forestillet mig at bo alene.

Men jeg fandt ud af, det ikke var så slemt alligevel, fordi jeg bruger meget tid skole, arbejde og venner. Det er også dejligt at jeg kan bo så centralt og at man overordnet, i Kolding by, kan gå til det meste.

Har du gjort dig nogle overvejelser ift. indretning af din bolig?

Det har jeg, da jeg kun har 36 kvm at gøre godt med. Så det er vigtigt, at man kan bruge al plads så godt som muligt. Da mit soveværelse, køkken, stue og arbejdsrum er i samme rum, har jeg måttet tænke lidt kreativt ift. hvordan jeg bedst kunne udnytte pladsen.

Jeg fik også et trick af en veninde, som fortalte, jeg kunne bruge en vinhylde som skohylde. Jeg synes, det er smart at kunne bruge noget fra genbrugsbutikken, som man selv har fundet et nyt formål til.

Noget, der er vigtigt for mig, er også at de ting, jeg har i min lejlighed, har en betydning for mig. F.eks. har jeg et spejl og en kommode, jeg har fået af min farmor, som jeg er rigtig glad for. Dette gør også, at de ting, du har i din lejlighed, er mere unikke, da det ikke er noget, man bare kan finde i IKEA. Derudover gør det også, at det er sværere at smide de ting ud, fordi de har en større betydning for dig, hvilket også er mere bæredygtigt.

Staffeli
Hvad har dine tanker været omkring indretningen af din bolig?

Jeg lavede faktisk en tegning af hvordan jeg havde tænkte mig at indrette min bolig, inden jeg flyttede ind, samt et moodboard. jeg lavede det også for at kunne visualisere lejligheden og få en fornemmelse af, hvordan det var at bo der. Derudover byggede jeg selv dette bord af krydsfinér, som jeg fik skåret i Bauhaus, så jeg bare kunne tage pladerne med herhjem og samle det. Jeg lavede endda en instruks til at samle det.

Indretningen i Julias et-værelses lejlighedJulias hæfte med indretningsidéerEn gammel kommode med lys, blomster og et spejl over