Transparent
Natascha og Helena sidder i hver sin sofa i deres farverige lejlighed (aflang)

Masser af plads til mennesker

Oprettet 10 maj 2023

Masser af plads til mennesker

Mød Helena og Natascha, der studerer på henholdsvis Designskolen Kolding og SDU, og som bor i et kollektiv med i alt fire studerende. her viser de deres hyggelige hjem frem og fortæller om, hvordan det er at bo sammen.

Hvad synes I er det bedste ved at bo flere sammen?

Noget af det bedst er når man ligger sig til at sove så ved man at man ikke er alene. Hvis der skulle ske et eller andet så er der flere mennesker.
Det er også fedt hvis man sidder i stuen, kan man “dele” stilheden sammen. Altså, være sammen hver for sig.” fortæller Helena.

Natascha tilføjer, Det er rart hvis det er man er flyttet til en ny by og ikke kender nogen, at der er folk omkring dig. F.eks. kan man bare gå ud af døren på sit værelse og så er der nogen i køkkenet eller et andet sted. For jeg tror f.eks. det kan være svære at bo selv under ferier, for så ved man måske ikke lige hvem der er i Kolding, og når man bor sammen med nogle, er der næsten altid nogen hjemme.”

Hvad har I gjort jer nogle specifikke overvejelser ift. indretning af jeres bolig?

Meget af det var indrettet allerede da jeg flyttede ind, fordi jeg flyttede ind for et halvt år siden. Derfor har Natascha nok mere at skulle have sagt end mig på det område.” siger Helena.

Jeg startede det her kollektiv sammen med 3 andre sidste år. Det var helt tomt da vi kom og vi skulle selv indrette det. Stort set alt det vi flyttede ind med er her stadigt.” fortæller Natascha og fortsætter:

“Tankerne vi gjorde os ift. indretningen var at det skulle være hyggeligt og at der ikke skulle være for store forventninger til stilen, da flere møbler ikke ville passe sammen. Så intet “passer sammen”, men på en måde giver det mening fordi at netop intet passer sammen. Prioriteten var at der var masser af plads til mennesker, men også gæster.”

Helena og Natascha hænger ud på deres hyggelige træterasse
Kommode, planter og billeder i Helene og Nataschas lejlighedNatascha sidder i en vindueskarm og kigger ud af vinduetIndretningsbillede fra soveværelset

Helena tilføjer “Vi beskriver det lidt som et sammenskud af forskellige møbler, da vi alle hver især er kommet med noget til lejligheden. Hvilket også gør, at man ikke helt kan kontrollere hvordan lejligheden bliver. Det er også det, jeg synes, der er fedt ved det, da det også var muligt for os der flyttede ind at sætte vores præg på det. F.eks. ved at komme med en sofa eller hænge et billede op. Jeg kan godt lide, det er lidt spraglet. Det giver lidt personlighed og gør hjemmet mindre “stift”.

Hvad er jeres yndlingsområde i boligen?

“Heroppe.. stuen,” svarer Natascha med det samme. “Altså, udover ens eget værelse,” tilføjer Helena med et grin.

“Men det er nok også fordi stuen rummer en del minder. Vi har en reol fuld af spil, som vi har brugt flittigt”. “Vi bruger også stuen til at arbejde, fordi her er der god plads til at sidde og rode, hvis man vil det,” fortæller Natascha. “Det er her, vi samles. F.eks. kan én sidde og spille på klaveret, mens andre sidder og snakker”.

“Terrassen er vi dog også rigtig glade for. Når det er godt vejr, er det vores yndlingssted at opholde os”.

Hvor bruger I mest tid i boligen?

“Det er nok i stuen - eller i køkkenet”. “Meget køkkenet,” tilføjer Natascha.

“Vi ender ofte med at være i køkkenet samtidig, fordi vi skal spise samtidig, så der er vi rigtig meget. Ikke nødvendigvis fordi, at det er der, vi helst vil være, men maden er jo dér, “ siger Natascha med et grin.

Guitar, plante og anden indretning i lejligheden
Gul skrivemaskine, blomster og spejlHelena og Natascha hænger ud i deres sofaGrøn væg og træhylder med potteplanter og bøger